Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - اسفندماه را شاید بتوان یکی از ماههای شلوغ سازمان خصوصی‌سازی در برگزاری مزایده‌ها و انجام واگذاری‌ها دانست. سازمان خصوصی‌سازی از چند روز قبل اعلام کرد که می‌خواهد بزرگترین مزایده سال را برگزار کند و در قالب آن سهام برخی شرکت‌های دولتی را به فروش برساند.

البته این تنها واگذاری اسفندماه نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بلکه در فاصله روزهای ۱۲ تا ۱۵ اسفندماه نیز، دولت سهام چهار شرکت مطرح و صاحب نام خود را از طریق بازار سرمایه به فروش رسانده و آن را در بورس و فرابورس عرضه کرده است. به این ترتیب، دولت سهام ذوب آهن، شرکت حمل و نقل بین‌المللی خلیج فارس و دو شرکت بیمه البرز و آسیا را از طریق بازار سرمایه عرضه کرده و به غیر از ذوب آهن اصفهان، سهام سه شرکت دیگر در بورس عرضه شده است.

تمام اینها در شرایطی است که با وجود دستور رئیس‌جمهور برای واگذاری سهام شرکت‌های زیرمجموعه تامین اجتماعی، این سازمان خود به یکی از خریداران بزرگ سهام دولت در بورس تبدیل شده و سهام دولت در بیمه البرز را به ارزش ۹۰ میلیارد تومان خریداری کرده است. 

در واقع، شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی موسوم به شستا در راس یک کنسرسیوم از صندوق‌های بازنشستگی، بخشی از سهام بیمه البرز را از دولت خریداری کرده که شامل یک یک بلوک ۱۷.۳۴درصدی از سهام بیمه البرز را که شامل ۶۹۴میلیون سهم این شرکت است، خریداری نموده است.

بررسی‌ها حکایت از آن دارد که در مبادلات انجام شده در بورس، این بلوک سهام به قیمت هر سهم ۱۳۰تومان به کنسرسیوم تامین اجتماعی فروخته شده و تامین اجتماعی عملا، با خرید این بلوک سهام، مالک ۵۱درصد بیمه البرز شده و کنترل آن را در اختیار گرفته است. 

اکنون بیمه مرکزی، به عنوان سیاستگذار حاکمیتی بخش بیمه‌ای کشور، مخالف با خرید سهام بیمه البرز از سوی سازمان تامین اجتماعی است. یک مقام مسئول در بیمه مرکزی، در گفتگو با خبرنگار مهر از مخالفت بیمه مرکزی با خرید سهام شرکت بیمه البرز از سوی سازمان تامین اجتماعی خبر داد و گفت: این مخالفت با ادله مستدل، از سوی بیمه مرکزی صورت گرفته و ما مخالف خرید سهام بیمه البرز از سوی مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستیم. 

وی می‌افزاید: واگذاری سهام بیمه البرز به سازمان تامین اجتماعی خلاف آیین‌نامه ۴۰ شورای عالی بیمه است و باید از آن جلوگیری شود. در واقع، ماده ۴ آیین نامه ۴۰ می‌گوید که وزارتخانه‌ها، موسسات دولتی، موسسات و نهادهای عمومی غیردولتی و شرکتهای موضوع ماده ۲ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت نمی‌توانند جزو موسسات موسسه بیمه باشند؛ ضمن اینکه وزارتخانه‌ها، موسسات و نهادها و شرکت‌های موضوع این ماده در مجموع نمی‌توانند بیش از ده درصد در موسسه بیمه سهم داشته باشند. 

به گزارش مهر، همچنین در ماده ۵ این آیین نامه نیز آمده است که اشخاص حقوقی که وزارتخانه‌ها، شرکتهای دولتی و مؤسسات و نهادهای عمومی غیردولتی در آنها بیش از ۲۰ درصد سهم دارند، نمی‌توانند در مجموع بیش از ۲۰ درصد در موسسه بیمه سهم داشته باشند.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۹۳۰۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داروخانه‌ها برای خرید شیرخشک پول ندارند

عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران، با اشاره به بدهی بیمه ها به داروخانه‌ها، گفت: داروخانه‌ها برای خرید شیرخشک، پول ندارد.

به گزارش مهر، هادی احمدی افزود: در کل کشور ۱۶ هزار داروخانه فعالیت دارد که با بیمه‌های پایه قرارداد دارند و سازمان‌های بیمه گر هم باید به تعهدات خود عمل کنند.

وی ادامه داد: وضعیت داروخانه‌ها به علت تأخیر در پرداخت مطالبات مناسب نیست هر سه سازمان بیمه گر تأمین اجتماعی، بیمه سلامت و نیروهای مسلح به داروخانه‌ها بدهکار هستند.

احمدی گفت: سازمان‌های بیمه گر باید یک ماه پس از دریافت اسناد مطالبات داروخانه‌ها را پرداخت که تا کنون این مهم اتفاق نیافتاده است.

وی ادامه داد: سازمان تأمین اجتماعی آخرین پرداختی که به داروخانه‌ها داشته مربوط به آذر پارسال بوده آن هم فقط در بخشی از داروخانه‌های کشور و آخرین پرداخت بیمه سلامت هم مربوط دی پارسال است و در بیمه نیروهای مسلح نیز به همین صورت است.

احمدی گفت: در حال حاضر داروخانه‌ها در خرید شیرخشک مشکل دارند و چرخه اقتصادی داروخانه‌ها مشکلات جدی دارد، چون پولی جهت تهیه شیرخشک ندارند.

وی گفت: سازمان هدفمندی یارانه‌ها و بیمه سلامت منابع تهیه شیر خشک را به داروخانه‌ها پرداخت نکرده اند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: توزیع شیرخشک یارانه ای تا سقف ۱۰ قوطی در هر ماه توزیع شیرخشک یارانه‌ای تا ۱۰ قوطی در هر ماه

دیگر خبرها

  • پرداخت خسارت درمان بازنشستگان تامین اجتماعی تا آخر سال ۱۴۰۲
  • ارتباط سازمان تامین اجتماعی با اصناف دوسویه بوده است
  • ​بیمه شدگان تامین اجتماعی فورا بخوانند
  • برنامه تأمین ارز دولت و بانک مرکزی شفاف است ولی کافی نیست
  • تاثیر افزایش دستمزدها در رشد تعداد بیمه‌شدگان
  • سازمان تامین اجتماعی به حداقل تعهدات درمانی خود در خصوص بیمه شدگان در شوش و کرخه عمل کند
  • داروخانه‌ها برای خرید شیرخشک پول ندارند
  • بیش از ۲ و نیم میلیون فرصت شغلی در دولت سیزدهم ایجاد شد
  • خرید و فروش استقلال و پرسپولیس در چه زمانی امکان‌پذیر است؟
  • برگزاری ۸۰ میز خدمت تامین اجتماعی استان مرکزی در هفته کار و کارگر